Activiteit: Werkgroep Ridderkerk

Het Snuffelpand is een door Vrouwen voor Vrede Ridderkerk opgerichte kringloopwinkel ter ondersteuning van voornamelijk kleine projecten in ontwikkelingslanden. Zo mogelijk iedere maand doet het een donatie aan een kleine ngo.

 

Deze maand is het 25 jaar geleden dat in Ridderkerk werd gestart met ‘het Snuffelpand’. De eerste kringloopwinkel in de gemeente ging op 3 december 1994 open in oud winkelpand aan het Raadhuisplein. Dat kreeg in 1997 een vervolg in het huidige winkelruimte bij het Dillenburgplein. Nog steeds worden er elke maand een of meerdere doelen uit de opbrengst gesteund. Deze maand is duizend euro geschonken voor noodhulp op de Molukken en humanitaire hulp in vluchtelingenkampen in Griekenland.

Dit zijn de projecten die de afgelopen tijd zijn ondersteund:

november 2019: € 1000 voor noodhulp in de Molukken en humanitaire hulp in vluchtelingenkampen in Griekenland

oktober 2019: stichting Harapan voor kinderen in een weeshuis op Sumatra.

september 2019: stichting Kulabigwo voor hulp aan kinderen in Oeganda.

augustus 2019: Cabo Verde, een project dat een kleine dorpsgemeenschap bestaanszekerheid wil geven.

juni 2019:  Take Care Of Your Neighbor. Deze non-profit organisatie biedt vanuit de Hoeksche Waard hulp aan mensen die in een humanitaire crisis verkeren.

mei 2019:  Plan International voor hun strijd tegen besnijdenis van meisjes en vrouwen.

april 2019: La Galigo. Deze stichting zet zich in voor eerlijke handel, gezondheid van boeren en ecologisch verantwoorde teelt van cacao in Indonesië.

 


ugustus