Activiteit: Werkgroep Ridderkerk

Het Snuffelpand is een door Vrouwen voor Vrede Ridderkerk opgerichte kringloopwinkel ter ondersteuning van voornamelijk kleine projecten in ontwikkelingslanden. Zo mogelijk iedere maand doet het een donatie aan een kleine ngo.

Uit de opbrengst van het Snuffelpand is in februari 2020 1500 euro geschonken aan de stichting Hulp voor Nepal. Het geld gaat naar de hulp voor kinderen in het Nepal Orthopaedic Hospital.

Dit orthopedisch ziekenhuis in Kathmandu kreeg vier jaar geleden ook een gift van de Ridderkerkse Vrouwen van Nu. Dat was een jaar na de aardbeving, waarna de toeloop op het kleine ziekenhuis enorm groeide. In het Orthopaedic Hospital betalen de patiënten naar draagkracht, waardoor het ziekenhuis ook toegankelijk is voor het armste deel van de bevolking. Gedurende de afgelopen jaren zijn reeds duizenden patiënten in het ziekenhuis behandeld. Velen zouden zich de operatie niet hebben kunnen veroorloven en zouden zonder hulp van levenslang gehandicapt zijn geweest. . Dit ziekenhuis wordt al sinds 1999 vanuit Nederland gesteund door de Stichting Hulp voor Nepal. De oprichters waren getroffen door de beperkte medische middelen. Het orthopedische ziekenhuis is in der loop der jaren gesteund door diverse Rotaryclubs uit heel de wereld. Geschonken werd onder meer een jeep, die gebruikt wordt voor de ‘healt camp’ verplaatsingen naar afgelegen gebieden waarbij de dorpelingen er gratis verzorging krijgen of een heelkundige ingreep ondergaan.

Dit zijn de projecten die de afgelopen tijd zijn ondersteund:

januari 2020: € 1500 Amahoro-centrum in Burundi om de oude zonnepanelen te vervangen.

december 2019: € 1500 Hands4Home voor een viskwekerij in Ethiopië.

november 2019: € 1000 voor noodhulp in de Molukken en humanitaire hulp in vluchtelingenkampen in Griekenland

oktober 2019: stichting Harapan voor kinderen in een weeshuis op Sumatra.

september 2019: stichting Kulabigwo voor hulp aan kinderen in Oeganda.

augustus 2019: Cabo Verde, een project dat een kleine dorpsgemeenschap bestaanszekerheid wil geven.

juni 2019:  Take Care Of Your Neighbor. Deze non-profit organisatie biedt vanuit de Hoeksche Waard hulp aan mensen die in een humanitaire crisis verkeren.

mei 2019:  Plan International voor hun strijd tegen besnijdenis van meisjes en vrouwen.

april 2019: La Galigo. Deze stichting zet zich in voor eerlijke handel, gezondheid van boeren en ecologisch verantwoorde teelt van cacao in Indonesië.

 


ugustus