18 juli 2020

Snuffelpand in coronatijd

Door de coronapandemie heeft ook het Snuffelpand een aantal maanden haar deuren moeten sluiten, maar gelukkig is de winkel sinds 9 mei weer opengegaan. Hierbij worden de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen. Veel mensen waren heel blij dat ze weer konden snuffelen in onze kringloopwinkel.

Bij de kleding met de cheque voor beschermende kleding

Snuffelpand schrijft cheque uit voor beschermende kleding in Kirgizië

vr 2 okt 2020, 10:26

RIDDERKERK – Uit de opbrengst van het Snuffelpand in Slikkerveer is 1500 euro geschonken aan de Stichting Elnura, die geld inzamelt voor beschermende medische kleding voor de grootste kraamkliniek in Bishkek in Kirgizië.

In alle ziekenhuizen in Kirgizië/Centraal Azië is een tekort aan medische apparatuur, beschermende medische kleding, medicijnen en Covid-19 testen. Meer dan 20% van de Covid-19 besmettingen betreft medisch personeel en dat leidt weer tot een onaanvaardbare onderbezetting. Jonge mensen organiseren vrijwilligersgroepen en proberen levens te redden door hulp te bieden waar nodig, maar ook zij lopen een groot risico. Stichting Elnura onderhoudt al jaren nauwe banden met de kraamkliniek in de hoofdstad Bishkek. De kliniek heeft op haar terrein een Covid-19 observatiepost ingericht, waar op dit moment een groot tekort aan beschermende kleding voor het zorgpersoneel is.

 

 

De Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede dragen in september met 1500 euro bij aan hulp voor de inwoners van Libanon.

De ramp in Beiroet heeft ruim 200 mensen het leven gekost, meer dan 5.000 mensen zijn gewond en 300.000 Libanezen zijn van het ene op het andere moment hun huis kwijtgeraakt. Alleen al in Beiroet dreigen een half miljoen kinderen ondervoed te raken en het gezondheidssysteem was al overbelast door de coronapandemie. Er is grote behoefte aan drinkwater, medicijnen en onderdak.

 

Het Snuffelpand wil alle klanten hartelijk bedanken dat zij ons met hun aankopen door de crisis heen hebben geholpen én benadrukken dat we ook heel blij met uw tweedehands spullen, zodat we de winkel kunnen blijven bevoorraden.