Vrouwen voor vrede Enschede

Introductie Vrouwen voor vrede Enschede (VvE) voor Platform Vrouwen en Duurzame Vrede


De werkgroep VvV Enschede werkt samen met de plaatselijke groep ‘Enschede voor Vrede’ en met plaatselijke organisaties, zoals vrouwenorganisaties en vluchtelingenorganisaties.

We haken in op actuele zaken: bij het invallen van de Taliban vroegen we aandacht voor de situatie van Afghaanse vrouwen, we zijn betrokken bij de stichting Nahid, tijdens het The Voiceschandaal gaven we informatie over seksuele intimidatie en we demonstreren elke maand tegen oorlog.

Zo lukt het om een behoorlijke groep mensen te bereiken.

 

De werkgroep houdt zich verder vooral bezig met bewustwording door het geven van informatie over vredeswerk. Inmiddels zijn we het hele jaar door actief! Van harte welkom!

Facebookgroep voor Vrouwen voor Vrede

Vrouwen voor Vrede heeft sinds vorig jaar een Facebookpagina waarop we vrede in en buiten Enschede promoten en solidariteit met vrouwen onderling versterken. Er zijn vrouwen uit heel Nederland lid van. Zegt het voort en word ook lid!
Kijk maar eens op https://www.facebook.com/groups/vrouwenvoorvrede

Onze flyer

Daarnaast hebben we een flyer waarin onze activiteiten staan vermeld: Flyer Vrouwen voor Vrede algemeen

Vredesweek

In de Vredesweek in september maakt VvE graag gebruik van de aandacht die er dan al is voor vrede, door aan te sluiten bij de acties van Pax (met name door aan te haken bij het jaarthema).

Verschillende jaren organiseert de werkgroep een Verhalenwedstrijd tijdens de Vredesweek. Tijdens een gezellige bijeenkomst met een hapje en een drankje kunnen de schrijvers hun verhaal voorlezen.

Samenwerking met Enschede voor Vrede


Vrouwen voor Vrede werkt samen met Enschede voor Vrede bij:

  • De verdere organisatie van de Vredesweek.
  • De maandelijkse wake tegen oorlog: elke eerste zaterdag van de maand is er in Enschede een Wake voor Vrede van 12.00-13.00 uur. We staan op de Van Loenshof voor de Scapino-Zuidmolen. Iedereen is welkom om mee te demonstreren. We hebben een groot spandoek met de tekst: Stop de oorlog, stop de geweldsspiraal.
  • Movies that matter: maandelijks wordt er een film uitgezonden in filmhuis Concordia aan de Oude Markt, met een thema ‘dat er toe doet’. Eén van onze vrouwen voor Vrede is betrokken bij de organisatie en helpt uitzoeken en vormgeven aan de avond waarop wordt uitgezonden.
  • Programmapunten voor een gemeentelijk vredesbeleid: alle politieke partijen worden aangeschreven, om hen te vragen om in het verkiezingsprogramma aandacht te besteden aan een gemeentelijk vredesbeleid.

 

Meer informatie: