Actueel

1 oktober 2017

Brief aan Carla del Ponte

Het bestuur van het Platform Vrouwen en Duurzame Vrede heeft op voorstel van WEL-dadig een brief aan Carla del Ponte geschreven om haar te ondersteunen in haar besluit om niet meer deel te nemen aan de VN commissie voor Syrië. Zie hier de brief.

Lees verder  

1 oktober 2017

Brief aan Aung San Suu Kyi

De werkgroep WEL-dadig maakt zich ernstig zorgen over de situatie van de Rohingya’s in Myanmar. Daarom heeft de werkgroep deze brief verstuurd.

Lees verder  

7 september 2017

Ontmoetings- & Netwerkdag 7 oktober

Ontmoetings- & Netwerkdag van MWPN (Multicultural Women Peacemakers Network) & VvVM (Vrouwen voor Vrede op de Molukken) op 7 oktober a.s. in de Pauluskerk in Rotterdam. Iedereen is van harte welkom. Hier vindt u meer informatie.

Lees verder  

7 september 2017

Symposium ‘Vrouwen, Vluchtelingen, Veiligheid’

2 oktober van 13 uur tot 17 uur in Utrecht. Georganiseerd door de Nederlandse Vrouwenraad, samen met vijf andere vrouwenorganisaties. Zie hier voor meer informatie.

Lees verder  

7 september 2017

Verslag WILPF Werkplaats 10 juni 2017

Het thema was: Nederland en de VN-Veiligheidsraad. Zie hier voor het verslag van deze dag.

Lees verder  

31 augustus 2017

Vredesweek in IJmond

Vrouwen voor Vrede IJmond organiseerde enkele inspirerende activiteiten in de Vredesweek 2017. Zo kon u op 22 september  deelnemen aan de Vredesfietstocht: Zie hier voor de beschrijving van de tocht U kunt natuurlijk altijd op eigen initiatief de tocht rijden.

Lees verder  

3 juni 2017

Houd oorlogskinderen buiten schot.

Wereldwijd leven 250 miljoen kinderen in oorlogsgebieden. Het opgroeien in een oorlogsgebied heeft enorm veel impact op kinderen. Het laat veel leed achter. Om dat te verwerken hebben deze kinderen hulp nodig. Zo kan voorkomen worden dat er een verloren generatie ontstaat. War Child overhandigde op 30 mei 2017 ruim 21.000 handtekeningen aan de politiek […]

Lees verder  

2 juni 2017

NAVO-protest biedt kansen

Tijdens de NAVO-top op 25 en 26 mei 2017 heeft een groep activisten gedemonstreerd tegen de plannen van deze organisatie. Lees hier een verslag.

Lees verder  

2 juni 2017

Actie tegen de Landmachtdag

Op 13 mei 2017 hield de Landmacht een actiedag, o.a. in Enschede. Vrouwen voor Vrede Enschede hebben gedemonstreerd. Zie hier een verslag van deze dag.    

Lees verder  

30 maart 2017

Involvement of youth and women in the peace dialogue on Burundi

Op voorstel van Peace SOS heeft ook het Platform V&VD de brief ondertekend met als onderwerp:  Involvement of youth and women in the peace dialogue on Burundi  Lees hier de brief.

Lees verder