Actueel

Iedere twee weken komt er een Vredeflits uit. Hier vindt u de laatste 

Als u oudere exemplaren zou willen lezen kunt u een email sturen naar info@vrouwenenduurzamevrede.nl

 


Enkele leden van PV&DV vroegen aan gemeenteraden en wethouders wat ze (denken te) doen aan Vrouwen – Vrede – Vluchtelingen. Lineke Schakenbos was voor een gesprek uitgenodigd door een wethouder van Amersfoort hierover. Zie voor de vragen en aandachtspunten de Vredesflits van 15 februari 2022. Ook de vrouwen in IJmond hebben de gemeente benaderd hierover.


RIDDERKERK – 

Project augustus 2022

RIDDERKERK – Uit de opbrengst van het Snuffelpand is 2000 euro geschonken aan Stichting Kind in Nepal voor onderwijs aan kinderen uit arme gezinnen; 1000 euro aan Nationaal Fonds Kinderhulp voor kinderen in Nederland en 1000 euro aan Stichting Ontmoeting voor professionele hulpverlening aan dak- en thuislozen in Rotterdam.

zie werkgroep Ridderkerk


Project juni 2022

RIDDERKERK – Uit de opbrengst van het Snuffelpand is 2500 euro geschonken aan Oxfam Novib voor humanitaire hulp in Oost-Afrika en 1500 euro aan Paz-Holandesa voor gratis medische hulp aan kinderen.

zie werkgroep Ridderkerk

Project mei 2022

Deze maand schenken de Ridderkerkse Vrouwen voor Vrede 2000 euro aan Stichting Friends of the African Dream in Sierra Leone en 1000 euro aan Stichting Draagt Elkanders Lasten voor hulp aan Oekraïne.

zie werkgroep Ridderkerk

 


Twee vrouwen van WEL-dadig hebben een ingezonden brief gestuurd naar het dagblad Trouw. brieven.


statement Wilpf: stop Putins War

VDVewlstatement4mrt22


Werkgroep Ridderkerk doneerde € 2000 aan het Rode Kruis voor humanitaire hulp in  Oekraïne  en € 2000 aan Stichting Diya Dhara in Sri Lanka. zie werkgroep Ridderkerk

 


op 27 en 28 februari gingen duizenden mensen de straat op om te demonstreren tegen de oorlog in Oekraine


 


In januari 2022 is door Peace SOS een brief gestuurd aan de presidenten van de VS, Rusland en Oekraїne  de secretaris-generaal van de Navo Jens Stoltenberg en aan de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres. (Zie Vredesflits van 30 januari)
PV&DV heeft de brief ondertekend


Gift Snuffepand januari 2022

RIDDERKERK – Uit de opbrengst van het Snuffelpand is 2000 euro geschonken aan “Hart voor Afghanistan”, een burgerinitiatief waarvan de opbrengsten ten goede komen aan UNICEF die zorgt dat ondervoede kinderen de hulp krijgen die ze nodig hebben.

zie werkgroep Ridderkerk


4 november 2021 was er een bijeenkomst over Afghanistan, georganiseerd door Vrouwen voor Vrede Enschede, in samenwerking met PV&DV en de stichting Nahid.

Hier is het verslag van deze middag.


November 2021 ondertekende PV&DV de brief over Defensiebegroting. Deze brief is geschreven op initiatief van het Amsterdams Vredesberaad.

https://geengeldvooroorlog.nl/brief-vredesorganisaties-over-de-defensiebegroting/


Zaterdag 16 oktober is een vredespaal onthuld met de tekst: “Dat er Vrede moge zijn op aarde”. De zon scheen en er waren ruim 40 belangstellenden voor deze bijeenkomst die door Vrouwen voor Vrede IJmond werd georganiseerd.
Meer hierover vindt u hier.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­


Op 26 juni 2021 heeft het Platform Vrouwen en Duurzame Vrede samen met de werkgroep Inclusieve Veiligheid een symposium georganiseerd. Daar zijn drie inleidingen gehouden met de volgende thema’s:

  1. Wat is Inclusieve Veiligheid
  2. Inclusieve Veiligheid in relatie tot duurzaamheid
  3. Wapen(handel) en duurzaamheid

En er is gebrainstormd over: Wat kunnen we zelf in ons dagelijks leven doen aan Inclusieve Veiligheid.

Een verslag van deze bijeenkomst kunt u hier vinden.verslag webinar inclusieve vrede 26 juni 2021

PV&DV werkt nu in samenwerking met wg Inclusieve Veiligheid verder aan bekend maken van deze gedachtegang en draagvlak te creëren, zowel maatschappelijk, als politiek.